Kviz: Milena Dravić

Oznake:
filmovi glumci glumice kinomatografija

Kviz: Milena Dravić donosi vam deset pitanja o jednoj od najpoznatijih, srpskih i jugoslovenskih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumica. Testirajte svoje znanje i zabavite se. Srećno.

8
Kviz: Milena Dravić

Kviz: Milena Dravić

1 / 10

Da li znate koje godine je rođena Milena Dravić?

2 / 10

U kojem gradu je rođena Milena Dravić?

3 / 10

Milena Dravić je glumica postala slučajno. Imala je sreće, zapazio je slovenački reditelj František Čap u Sarajevu 1958 godine. Da li znate kako se zove prvi film u kome je Milena glumila?

4 / 10

Dugogodišnji životni partner Milene Dravić bio je Dragan Nikolić, a zajedno su vodili šou program, koji je za kratko vrijeme postao enormno popularan. Da li znate kako se zvao taj šou?

5 / 10

Milena Dravić je dobitnica velikog broja domaćih i inostranih nagrada i priznanja. Da li znate koliko je dobila Pulskih Arena?

6 / 10

Milena Dravić je 1967 godine dobila nagradu Zlatna ruža, na filmskom festivalu u Veneciji, za ulogu u filmu Jutro. Ona i njen filmski partner, izabrani su za filmski par godine .Da li znate o kom glumcu se radi?

7 / 10

Da li znate koliko se puta udavala Milena Dravić?

8 / 10

Milena Dravić je 1978 godine dobila nagradu za najbolju Evropsku glumicu. Da li znate o kojoj nagradi se radi?

9 / 10

U kultnoj seriji Policajac s Petlovog Brda, Milena Dravić je rame uz rame sa velikanom srpskog i jugoslovenskog glumišta Ljubišom Samardžićem, glumila jednu od njegovih supruga. Da li znate koju ulogu je igrala?

10 / 10

Da li znate koje godine je preminula Milena Dravić?

Your score is

Izađi

Play in English

Quizzybuzz
Quizzybuzz.com
Start

Preporučujemo

Geografija Kviz: Upoznaj Australiju
Kviz: Upoznaj Australiju
Pokreni
Poznate ličnosti Kviz: Đurđica Barlović
Kviz: Đurđica Barlović
Pokreni