Kviz: Argentina

Oznake:
Države geografija

Kviz: Argentina donosi vam deset pitanja o državi u Južnoj Americi, koja se smatra regionalnom silimo i jednom od najistaknutijih država latinoameričkih zemalja. Testirajte svoje znanje i zabavite se.

43
argentina zastava

Kviz: Argentina

1 / 10

Po svom ustavnom uređenju, Argentina je?

2 / 10

Argentina je osnivač Ujedinjenih Nacija, Svjetske banke, Svjetske trgovinske organizacije i mnogih drugih. Riječ Argentina potiče iz latinskog jezika. U prevodu znači?

3 / 10

Da li znate naziv glavnog grada Argentine?

4 / 10

Prema procjenama iz 2021. godine Argentina ima oko?

5 / 10

Drugi najmnogoljudniji grad u Argentini je?

6 / 10

Da li znate koja je zvanična valuta u Argentini?

7 / 10

Argentina je poznata i kao zemlja muzike i plesa. Narodna Argentinska muzika pojavila se tridesetih godina 20. vijeka, spajanjem desetina lokalnih muzičkih žanrova, utičući na cjelokupnu latinoameričku muziku. Argentina je zemlja u kojoj je nastao poznati ples?

8 / 10

Argentina kao i većina zemalja Novog svijeta važi za zemlju useljenika. U Argentini živi i veliki broj stanovnika arapskog porijekla, najviše iz Sudana i Sirije. Što se tiče evropljana najviše ih je iz Italije i Španije. Službeni jezik u Argentini je?

9 / 10

Najviši vrh u Argentini je ujedno najviši na južnoj i zapadnoj hemisferi, a visina je 6.959 metara. Da li znate na kojoj planini se nalazi?

10 / 10

Fudbalska reprezentacija Argentine je jedna od najuspješnijih na svijetu. Da li znate koliko puta je Argentinska fudbalska reprezentacija osvojila svjetsko prvenstvo u fudbalu?

Your score is

Izađi

Preporučujemo

Geografija Kviz: TIbet, Portal Palata
Kviz: Tibet
Pokreni
Svijet prirode Kviz: Velike mačke
Kviz: Velike mačke
Pokreni