Kviz: Mel Gibson

Oznake:
filmovi glumci poznate ličnosti poznati

Kviz: Mel Gibson donosi vam deset pitanja o poznatom australijsko-američkom filmskom glumcu, režiseru i producentu. Testirajte svoje znanje i zabavite se. Srećno.

11
Kviz: Mel Gibson

Kviz: Mel Gibson

1 / 10

Mel Gibson je rođen u Pikskilu (država Njujork) u mnogobrojnoj porodici, kao šesti od jedanaestoro djece. Da li znate koje godine je rođen Mel Gibson?

2 / 10

Da li znate koji od navedenih filmskih klasika je proslavio Mela Gibsona?

3 / 10

Mel Gibson se proslavio u filmovima, Pobješnjeli Maks, Smrtonosno Oružje i Hrabro Srce. Da li znate koju ulogu je igrao u filmu Smrtonosno Oružje?

4 / 10

Mel Gibson je za film Hrabro Srce dobio mnogobrojne nagrade. Da li znate koja poznata glumica mu je bila partnerka u filmu?

5 / 10

Mel Gibson sa svojom prvom suprugom Robin Mur je dobio?

6 / 10

Film Stradanje Hristovo koji je režirao Mel Gibson, jedan je od najplaćenijih filmova u istoriji. Mariju Magdalenu igra poznata glumica, jedna od najljepših u filmskoj industrji. Da li znate o kojoj glumici je riječ?

7 / 10

U filmskom klasiku Hrabro srce, Mel Gibson glumi škotskog pobunjenika koji pruža otpor engleskoj okupaciji. Da li znate ime te istorijske ličnosti?

8 / 10

Kako se zove filmski klasik iz 2000. godine u kojem Mel Gibson glumi Bendžamina Martina, kapetana, koji predvodi Amerikance u borbi protiv Britanaca u ratu za nezavisnost?

9 / 10

Bili smo vojnici je američki ratni film u kojem jednu od glavnih uloga tumači i Mel Gibson. Da li znate o kojem ratu je snimljen ovaj film?

10 / 10

Američki film iz 2006. godine čiji je producent i režiser Mel Gibson govori o životu i propadanju jedne velike američke pretkolumbovske civilizacije. Da li znate koja civilizacija je u pitanju?

Your score is

Izađi

Preporučujemo

Muzika Kviz: muzika
Kviz: Koliko dobro poznajete ex yu rock scenu?
Pokreni
Geografija
Kviz: Rijeka Sava
Pokreni