Kviz: Metropoliten muzej umjetnosti

Oznake:
umjetnost

Metropoliten muzej umjetnosti u Sjedinjenim američkim državama smatra se jednim od najznačajnijih muzeja u svijetu. U ovom muzeju čuvaju se neke od najvećih kolekcija slikarstva, vajarstva i primjenjene umjetnosti. Sa višemilionskom posjetom na godišnjem nivou, ovaj muzej je treći naposjećeniji muzej na svijetu. Odigrajte kviz i testirajte svoje znanje. Srećno.

2

Kviz: Metropoliten muzej umjetnosti

1 / 10

U kojem gradu u Sjedinjenim američkim država se nalazi Metropoliten muzej umjetnosti?

2 / 10

Da li znate koje godine je osnovan Metropoliten muzej umjetnosti u Sjedinjenim američkim državama?

3 / 10

Da li znate koliko eksponata se čuva u Metropoliten muzeju umjetnosti?

4 / 10

Ko je autor slike "Vašington prelazi rijeku Delaver", koja se čuva u Metropolitan muzeju umjetnosti?

5 / 10

Na fotografiji se nalazi jedno od najznačajnijih djela islamske kaligrafije, nastalo u 9. i 10. vijeku, a čuva se u Metropolitan muzeju. Da li znate pod kojim imenom je poznato ovo djelo?

6 / 10

Da li znate kojoj pretkolumbovskoj civilizaciji se pripisuje zlatni ukras sa fotografije, koji se čuva u Metroplitan muzeju u SAD-u?

7 / 10

Da li znate koji umjetnik je autor slike "Žetva"?

8 / 10

Na fotografiji se nalazi minijaturna maska od slonovače, karakteristična za Kraljevstvo Benin (poznato i kao Kraljevstvo Edo). Maska se čuva u Metropolitan muzeju u SAD-u. Da li znate na teritoriji koje moderne države se prostiralo Kraljevstvo Benin?

9 / 10

Na fotografiji se nalazi svečana čaša za piće u obliku životinjske glave ili roga, koja se čuva u Metropolitan muzej u SAD. Da li znate kojoj kulturi ili civilizaciji pripada ovaj predmet?

10 / 10

Na fotografiji se nalazi statua poznata kao "Vilijam" ili "Vilijam nilski konj", nezvanična maskota Metropolitan muzeja umjetnosti u SAD-u. Da li znate kojoj drevnoj civilizaciji je pripadala ova statua?

Your score is

Izađi

Play in English

Quizzybuzz
Quizzybuzz.com
Start

Preporučujemo

Istorija Koliko dobro poznajte ličnost Josipa Broza Tita?
Kviz: Josip Broz Tito, velikan 20. vijeka?
Pokreni
Istorija Kviz: Leonardo da Vinči
Kviz: Leonardo da Vinči
Pokreni