Kviz: Mustafa Nadarević

Oznake:
filmovi glumci poznate ličnosti

Kviz: Mustafa Nadarević donosi vam deset pitanja o poznatom i priznatom pozorišnom i filmskom glumcu i režiseru. Testirajte svoje znanje i zabavite se. Srećno.

24
Kviz: Mustafa Nadarević

Kviz: Mustafa Nadarević

1 / 10

Da li znate koje godine je rođen Mustafa Nadarević?

2 / 10

U kojem gradu je rođen Mustafa Nadarević?

3 / 10

Mustafa Nadarević je filmsku karijeru započeo sporednim ulogama, da bi se zatim nametnuo, kao izbor za glavne uloge. U poznatom filmu Emira Kusturice Otac na službenom putu, privukao je pažnju javnosti ulogom?

4 / 10

Mustafa Nadarević je Zlatnu arenu festivala u Puli za najboljeg glumca dobio za ulogu u filmu Glembajevi u režiji Antona Vrdoljaka. Da li znate o kojoj ulozi je riječ?

5 / 10

U seriji koju je režirao Elmir Jukić Lud Zbunjen Normalan, Mustafa Nadarević je dobio još jednu Zlatnu Arenu festivala u Puli. Da li znate koji lik je tumačio? 

6 / 10

Da li znate kojom predstavom je Mustafa Nadarević debitovao kao reditelj 1992. godine?

7 / 10

Mustafa Nadarević je diplomirao glumu na Zagrebačkoj Akademiji za kazališnu umjetnost, a pozorišnu karijeru započeo kao član Zagrebačkog kazališta mladih. Da li znate koje godine je postao stalni član ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu?

8 / 10

"Umjetnost življenja i glume, negdje su vrlo blizu, s tim da je gluma bolja, jer na sceni možeš umirati mnogo puta, a ostati živ. Nažalost život je netalentiran glumac." To su riječi Mustafe Nadarevića. Da li znate koje godine je Nadarević preminuo?

9 / 10

Da li znate koliko djece ima Mustafa Nadarević?

10 / 10

Mustafa Nadarević je iza sebe imao dva braka i troje djece, kada je upoznao svoju veliku ljubav i svoju srodnu dušu s kojom je proveo dva desetljeća. Da li znate kako se zove njegova treća supruga?

Your score is

Izađi

Preporučujemo

Umjetnost
Kviz: Znamenite građevine Beograda
Pokreni
Matematika
Kviz: Matematičke zavrzlame
Pokreni