Kviz: Radmila Savićević

Oznake:
filmovi glumice poznate ličnosti

Kviz: Radmila Savićević donosi vam osam pitanja po jednoj od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumica svih vremena. Bila je i ostala simbol jugoslovenskog glumišta. Testirajte svoje znanje i zabavite se. Srećno.

20
Radmila Savićević

Kviz: Radmila Savićević

1 / 8

Radmila Savićević je rođena u Kruševcu, gdje je odrastala uz majku Canu i dva brata. Uvijek je isticala da je taj nevjerovatni optimizam naslijedila od majke. Da li znate koje godine je rođena slavna glumica?

2 / 8

Radmila Savićević popularnost stiče u seriji Kamiondžije, gdje glumi djevojku, koja je zaljubljena u Paju Čuturu. Da li znate kako se zove uloga koju je igrala?

3 / 8

Jednom prilikom Radmila Savićević je izjavila, da je gluma najljepše što joj se dogodilo u životu, da je to nešto što ju je nosilo, a dokazala je to ne skidajući osmjeh sa lica u mnogobrojnim serijama i filmovima. Da li znate u kojoj seriji je igrala nezaboravnu baka Vuku?

4 / 8

Jedna od Radmilinih čuvenih replika je “I spremačica i čistačica i domaćica i klozetarka. Koju li će još funkciju da mi dodele“ Da li znate o kojoj seriji je riječ?

5 / 8

U kojoj poznatoj seriji Radmila Savićević igra ulogu Ristane Golubović, otud i replika“Riska od Ristane,vriska će tek da nastane“?

6 / 8

U poznatoj seriji Babino unuče, Radmila Savićević igra ulogu bake Tomanije, gdje je još jednom je dokazala, da je jedno od najprepoznatljivih lica sa malog ekrana. Da li znate ko potpisuje režiju poznate serije?

7 / 8

Da li znate kako se zvao suprug Radmile Savićević, poznati pozorišni i televizijski glumac?

8 / 8

Da li znate koje godine je preminula slavna Radmila Savićević?

Your score is

Izađi

Preporučujemo

Poznate ličnosti Kviz: Meril Strip
Kviz: Meril Strip
Pokreni
Istorija Aprilski rat i Kraljevina Jugoslavija
Kviz: Kraljevina Jugoslavija u Aprilskom ratu
Pokreni