Kviz: Šon Koneri

Oznake:
film filmovi glumci poznate ličnosti

Kviz: Šon Koneri donosi vam devet pitanja o poznatom škotskom filmskom i pozorišnom glumcu. Koneri je slavu stekao igrajući ulogu Džejms Bonda, te je u javnosti poznat i kao prvi Džejms Bond. Uživajte u igri i zabavite se. Srećno.

9

Kviz: Šon Koneri

1 / 9

Da li znate puno ime Šona Konerija?

2 / 9

Šon Koneri je rođen u Kraljevskom porodilištu u Edinburgu.Da li znate koje godine?

3 / 9

Nakon Šonovog trećeg pojavljivanja u ulozi Bonda, časopis Tajm je primijetio, da se Džejms Bond razvio u najvećeg masovnog kultnog heroja decenije. Da li znate koliko puta je slavni glumac igrao u Bondovim filmovima?

4 / 9

Šon Koneri je 2000-te godine  proglašen vitezom za zasluge u filmskoj drami. Da li znate koju ulogu je igrao u poznatom filmu „Ime Ruže“?

5 / 9

U filmu „Klopka“partnerku velikog Šona Konerija igra jedna od najljepših američkih glumica. Da li znate o kome je riječ?

6 / 9

Nije tajna da je Koneri bio miljenik ženskog dijela publike i jedan od najvećih svjetskih glumaca. Da li znate koliko puta se ženio?

7 / 9

Oskara za sporednu ulogu, Šon dobija igrajući  nepotkupljivog policajca Džima Melona u poznatom filmu. Da li znate o kojem filmu se radi?

8 / 9

U akcionom filmu Stijena iz 1996 godine, igrajući uz Nikolasa Kejdža, Koneri glumi zatvorenika jedinog koji je uspio pobjeći sa ostrva. Da li znate ko potpisuje režiju poznatog filma?

9 / 9

Da li znate koje godine je preminuo slavni Šon Koneri?

Your score is

Izađi

Preporučujemo

Filmovi i serije Kviz: Filmske legende 20. vijeka
Kviz: Filmske legende 20. vijeka
Pokreni
Poznate ličnosti Kviz: Nikol Kidman
Kviz: Nikol Kidman
Pokreni