Kviz: Dragan Bjelogrlić

Oznake:
gluma glumci poznate ličnosti

Kviz: Dragan Bjelogrlić donosi vam deset pitanja o poznatom srpskom glumcu, scenaristi, reditelju i producentu. Testirajte svoje znanje i zabavite se. Srećno.

22
Kviz: Dragan Bjelogrlić

Kviz: Dragan Bjelogrlić

1 / 10

Porodica Dragana Bjelogrlića (poznatog glumca) se nakon Prvog svjetskog rata doselila u Banat. Da li znate u kojoj oblasti su Bjelogrilići prije živjeli?

2 / 10

Da li znate koje godine je rođen Dragan Bjelogrlić?

3 / 10

Dragan Bjelogrlić je prvu ulogu dobio u poznatom filmu 1978. godine. Da li znate o kojem filmu je riječ?

4 / 10

Osamdesetih počinje uspon Dragan Bjelogrlića u jugoslovenskoj kinematografiji, posebno se istakao u popularnoj seriji, koja je postigla veliku gledanost, gdje glumi Slobodana Bobu Popadića. Da li znate o kojoj seriji je riječ?

5 / 10

Dragan Bjelogrlić tokom devedesetih ostvaruje veliki uspjeh glumeći uglavnom u ratnim filmovima: Crni bombarder, Lepa sela lepo gore, Rane i Nebeska udica. Da li znate, kako se zove lik, koji igra Bjelogrlić u filmu Lepa sela, lepo gore?

6 / 10

Poslije 2010. godina, karijera Dragana Bjelogrlića je doživjela vrtoglav uspon, Bjelogrlić se nametnuo kao reditelj i scenarista. Najpoznatiji projekti, koje je režirao su: Montevideo, Bog te video, Montevideo vidimo se i njegova TV serija, najbolje ocijenjena srpska serija na sajtu IMDb, koju Bjelogrlić potpisuje kao reditelj, scenarista i glumac, a čije premijerno prikazivanje je bilo 2017. godine. Znate li o kojoj je seriji riječ?

7 / 10

Najpoznatije partnerke Dragana Bjelogrlića na televiziji i filmu bile su: Vesna Trivalić, Dubravka Mijatović, Nataša Ninković, Anica Dobra i Branka Katić. Da li znate sa kojom glumicom je dobio nagradu, za najbolji filmski par na festivalu u Nišu 1991. godine?

8 / 10

Da li znate ime serije u kojoj Dragan Bjelogrlići igra Hadži Trifuna?

9 / 10

Da li znate kako se zove supruga Dragana Bjelogrlića?

10 / 10

Da li znate koliko djece ima Bjelogrlić?

Your score is

Izađi

Preporučujemo

Geografija Kviz: Geografija
Kviz: Broj stanovnika i površina
Pokreni
Svijet prirode
Kviz: Ribe naših krajeva
Pokreni