Kviz: Đurđica Barlović

Oznake:
pjevači poznate ličnosti poznati

Kviz: Đurđica Barlović donosi vam devet pitanja o legendarnoj hrvatskoj pjevačici, dugogodišnjem zaštitnom znaku Novih Fosila. Naučite nešto novo i podsjetite se velikih hitova. Srećno.

10
Kviz: Đurđica Barlović

Kviz: Đurđica Barlović

1 / 9

Da li znate u kojem gradu je rođena Đurđica Barlović?

2 / 9

Đurđica Barlović od rane mladosti pokazuje zanimanje za muziku.  Prvi nastup je imala sa 13 godina. Da li znate kako se zvalo natjecanje?

3 / 9

Đurđica Barlović poslije završene škole počinje profesionalnu karijeru, tada već kao solistkinja popularnog VIS-a Batali iz Splita. Poslije solidne karijere u Splitu odlazi u Zagreb. Iz tog vremena, ostao je zapažen njen nastup u poznatoj beogradskoj zabavnoj emisiji „Obraz uz obraz“ u maju 1974 godine, kada izvodi pjesmu?

4 / 9

Đurđica Barlović je najveću popularnost ostvarila dolaskom u Nove Fosile, koji su postali najpopularnija pop grupa u bivšoj Jugoslaviji. Široj javnosti postaju poznati nakon nastupa na Splitskom festivalu zabavne muzike 1977. godine, gdje su se predstavili pjesmom?

5 / 9

Koje godine su Novi Fosili izdali svoj prvi LP „Da te ne volim“ koji postaje pravi diskografski hit. Pjesme Da te ne volim, Neka vali gingolaju svoje barke, Sanjaj me, Nikog nema da mu kažem,Kaži mi mama… nezaustavljivo ih vode ka vrhu estradnog neba?

6 / 9

Da li znate koliko djece je imala Đurđica Barlović?

7 / 9

Đurđica Barlović je 1984. objavila svoj prvi samostalni album i tako započela solističku karijeru. Da li znate koliko albuma je objavila?

8 / 9

Da li znate koje godine je preminula Đurđica Barlović u 43. godini života?

9 / 9

Nakon smrti Đurđce Barlović 1993. godine objavljen je album, koji je obuhvatio njene najpopularnije pjesme iz doba sa Novim Fosilima i njene solističke karijere. Da li znate kako se zove taj album?

Your score is

Izađi

Preporučujemo

Istorija
Kviz: Tajne Drevnog Egipta
Pokreni
Geografija Kviz: geografija
Kviz: geografija
Pokreni